Structural glazing

Структурните фасади се различават от останалите по начина на сглобяване на елементите. Структурните стъклопакети се слепват плътно един с друг посредством силиконови уплътнители и така се създава визуално впечатление за цялостната стъклена повърхност. Структурна фасада е особено популярна днес, когато се търси по-атрактивен и стилен външен вид на сградата. Според редица проучвания, средствата за реализация на структурно остъкляване на фасадата не само напълно се възстановяват, но показват и по-добър процент на рентабилност.

Закрепване

Структурните стъклопакети биват закрепвани чрез специални силикони, които се отличават с висока еластичност и якост след втвърдяване. Именно с помощта на силиконите стъклопакетът се залепва за помощна рамка, която от своя страна се закрепва за носещата конструкция на фасадата.

Тази техника подобрява непропускливостта и здравината на конструкцията, осигурява по-добрата й защита от атмосферните влияния и улеснява поддръжката на фасадните панели. Силиконът предлага и отлична устойчивост към стареене, свиване, напукване и обезцветяване.

Видове структурни стъклопакети

  • Стъклопакети с отстъп
  • Стъклопакети с изравнени краища

Gallery