Стъклопакети

Технологично оборудване

GLASSCO е лидер на пазара за производство на стъклопакети благодарение на сериозните инвестиции в първокласно оборудване и иновативна техника, които направихме през годините. Компанията разполага с високотехнологични австрийски машини на реномираната фирма LiSEC:

  • Преси за автоматично пълнене на газ аргон.
  • Маса за висококачествено и прецизно огъване на дистанционери.
  • Оборудване за автоматично заливане на стъклопакет.

Аргон

Подобряването на енергийната ефективност на прозорците се получава чрез пълнене на стъклопакетите с газа аргон. Той осигурява изолация, като ограничава значително въздушните потоци в пространството между двете или повече стъкла. Аргонът има свойството да намалява загубата на топлина през стъклото. Технологията се използва и е подходяща само когато поне едно от стъклата е нискоемисийно.

Заливане на стъклопакетите

Ние предлагаме заливане със силикон или еднокомпонентен и двукомпонентен полиуретан на нашите стъклопакети.

Дистанционери

Дистанционерите създават линейни термо-мостове с голяма дължина в рамката на прозореца. Ние употребяваме дистанционери, които са изработени от пластмаса или алуминий.

Дистанционер „топъл край”

Дистанционери с подобрени топлоизолационни параметри се нарича „топъл край“. Те са изработени от високоизолационни пластмаси. Част от преимуществата им са:

  • Подобрена топлоизолация – разходите за отопление намаляват в рамките на до 5%.
  • По-естетичен външен вид
  • Повече комфорт – дистанционерите „топъл край“ поддържат по-висока температура по ръбовете на стъклата и така значително намаляват възможността за образуване на неприятен конденз.
  • Ефективност на инвестицията – вложените средства се възвръщат в кратък срок.
  • Екологичен ефект – пестят повече енергия и така намаляват емисиите от CO2.

Разнообразие от стъклопакети

Ние произвеждаме висококачествени (първокласни, защото не предлагаме второкласни) енергоспестяващи, структурни, шумоизолационни, слънцезащитни, както и комбинация от няколко характеристики в един стъклопакети. За повече информация, подробности и разлика в характеристиките на предлаганите от нас артикули може да разгледате специалните ни секции по-долу.

стъклопакети

Търсите уникални решения от стъкло