Ламиниране / Ламинирано стъкло

ТРИПЛЕКС

ГЛАСКО предлага ламинирано стъкло с доказана здравина и качество. Известно още като триплекс стъкло, то се произвежда от два или повече пласта стъкло. Те се слепват едно за друго чрез устойчиво на разкъсване, еластично фолио. Основните преимущества на тези стъкла са техните звукоизолационни и якостни характеристики. Ето защо са подходящи за:

  • Фасади
  • Стъклени подове и стъпала
  • Стъклени бариери
  • Остъкляване на покриви, навеси и козирки
  • Безопасни стъкла и стъклопакети
  • Шумоизолация

При поръчка на пластово ламинирано стъкло Вие може да комбинирате различни по цвят, дебелина и вид стъкла. По този начин може да индивидуализирате специфичните изисквания, за които Ви е нужно триплексното стъкло.

Ламинирано стъкло – истинска безопасност и елегантен дизайн

Пластовото ламинирано стъкло е оптимално решение за безопасност. Фолиото обичайно е EVA, което служи за „сглобка“ между отделните пластове стъкло, и е изключително здраво. Така дори и някой или всички слоеве на стъклото да се счупят, фолиото ги задържа заедно. Резултатът е предотвратяване на начупването на стъклото на опасни остри парчета, които могат да доведат до травми. Неслучайно този продукт се използва при високо натоварване на стъклото. От него се изработват стъкла с разнообразно предназначение, витрини, стълби, парапети, стъклени подове. Намира приложение също и в козирките и фасадните стъклопакети.

Триплекс стъкло с разнообразни приложения

Триплекс стъклото е много лош проводник на шум. Ето защо има широко приложение в офиси и други сгради и за шумоизолация. Използването му в стъклопакети намалява драстично проникването на външни шумове и подобрява концентрацията на работещите в офиса.

Друг съществен плюс на ламинираното стъкло е способността му да защитава от UV лъчи. Чрез избора на триплекс стъкло Вие увеличавате достъпа на естествена слънчева светлина в помещенията, като си осигурявате бариера срещу вредните UV лъчи. Не без значение е фактът, че то намалява разходите за климатизация.

Опциите за различни цветове на стъклото и дебелина Ви позволяват да експериментирате с интериора и дизайна на помещенията. То е прекрасен, елегантен вариант, който се превръща в акцент във вътрешното оформление.

Обработка/продукт ШИРОЧИНА/ВИСОЧИНА
Мин. размери в мм
ШИРОЧИНА/ВИСОЧИНА
Макс. размери в мм
Ламиниране 420/420 1700/3800 или 2000/2500

Галерия

Търсите уникални решения от стъкло